Jajka faszerowane awokado

Było awokado faszerowane jajkami to teraz zrobiliśmy na odwrót :). Przepis świetnie sprawdzi się zarówno na Święta Wielkanocne, jak i na leniwe niedzielne śniadanie.

Przygotowanie: 30 min

Porcja dla: 2 osób

Składniki:

  • 6 jajek
  • szczypiorek (ilość dowolna :))
  • 1 nieduża cebula
  • pół awokado
  • przyprawy: sól, pieprz
  • opcjonalnie łyżka majonezu

Jajka gotujemy na twardo (czyli od zagotowania wody jajka gotują się ok. 6 min.). Następnie je studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Ostrożnie wyciągamy żółtka i wrzucamy je do miksera. Dodajemy posiekaną cebulę, połówkę awokado, przyprawy i opcjonalnie majonez (najlepiej użyć takiego domowego). Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Gotową masę nakładamy do białek, posypujemy szczypiorkiem do dekoracji i podajemy na stół. Smacznego!

jajka_z_awokado2