Gulasz z żołądków drobiowych (AIP)

Pyszny sposób na podroby w diecie :)
Przygotowanie: 1 h
Danie dla: 2 osób

Składniki:

  • 600 g żołądków drobiowych
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 duże marchewki
  • 2  średnie cebule
  • przyprawy: sól, zioła prowansalskie, czosnek

Na dno garnka dolewamy 1,2 łyżki tłuszczu. Podroby oczyszczamy,  kroimy na cieniutkie plasterki i dodajemy do garnka. Następnie obieramy marchew, pieczarki i cebulę. Warzywa kroimy, jak nam wygodnie. My pokroiliśmy marchew w plastry, pieczarki na małe kawałki, a cebulę w pióra. Warzywa dodajemy do mięsa. Całość przyprawiamy i wstawiamy na mały ogień pod przykryciem. Nie trzeba dodawać wody, ponieważ po kilku minutach pieczarki puszczają wodę i na tym zrobi się aromatyczny sos. Gotujemy ok. 30-40 minut pod przykryciem, aż mięso i warzywa będą miękkie.