Stek z tuńczyka w kokosowej panierce (AIP)

Przepis dla tych, którzy bardzo tęsknią za rybą w tradycyjnej panierce.

Przygotowanie: 15 min
Danie dla: 2 osób

Składniki:

  • 2 steki z tuńczyka
  • pół szklanki mąki kokosowej
  • sok z cytryny
  • przyprawy: sól, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz cytrynowy (opcjonalnie, dla tych co mogą)

Rybę myjemy i suszymy za pomocą ręcznika papierowego. Następnie, przyprawiamy, maczamy w soku z cytryny i obtaczamy w mące kokosowej. Steki kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy po około 1-2 minut, na każdą stronę (trzeba uważać, bo panierka łatwo się przypala). I gotowe! Steki świetnie smakują z duszonymi warzywami (u nas cukinia, pieczarki i cebula).