Roladki z indyka z pesto

To świetne danie, gdy przychodzą do Was goście. Wygląda bardzo efektownie i smakuje niebiańsko.

Przygotowanie: 45 min
Danie dla: 4 osób

Składniki:

  • 0,5 kg piersi z indyka
  • pesto
  • pół papryki
  • pół marchewki
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek

Kroimy pierś na kilka w miarę cienkich płatów. Stronę, która będzie wewnętrzna po zwinięciu posypujemy przyprawami (jeśli chodzi o sól, to spróbujcie wcześniej pesto, nasze było na tyle słone, że nie trzeba było soli). Na to wszystko kładziemy pesto. Kroimy paprykę i marchewkę w słupki i kładziemy na pesto. Zawijamy mięso i przebijamy wykałaczkami, żeby się nie rozleciało. Gotowe roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut. Czas pieczenia zależy od grubości roladki, jeżeli wyszły Wam większe, to zostawcie dłużej w piekarniku. Roladki świetnie smakują z wiosenną sałatką 🙂
roladki_z_indyka2