Spaghetti bolognese z makaronem ryżowym

Pyszne i mocno pomidorowe spaghetti bez użycia gotowych fixów.

 
Przygotowanie: 20 min
Danie dla: 2 osób
 
Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego (u nas wieprzowo-wołowe)
  • 1 puszka pomidorów (lub domowy sos pomidorowy)
  • 2 ząbki czosnku
  • opakowanie makaronu ryżowego
  • przyprawy: sól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, świeża bazylia, oregano, słodka papryka
 
Wrzucamy mięso na patelnię i podsmażamy. Dodajemy sól i pieprz. Gdy mięso jest gotowe, do garnka dodajemy pomidory, posiekany czosnek, przyprawy do smaku i gotujemy, aż zgęstnieje. Następnie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, wykładamy na talerze i polewamy go pomidorami (lub sosem). Na to kładziemy mięso. Idealny szybki obiad po ciężkim dniu pracy :).